Medische peeling

(Medische) peelings

Medische peelings bestaan uit een combinatie van verschillende zuren, zoals glycolzuur, salicylzuur en TCA, elk met specifieke actieve eigenschappen. Deze zuren helpen effectief bij het verminderen van oneffenheden zoals hyperpigmentatie, grove poriën en littekens.

Tijdens een medische peeling wordt een hoge concentratie zuur aangebracht om de bovenste huidlaag te verwijderen en de huidvernieuwing te stimuleren. Hierdoor maakt de huid plaats voor een nieuwe, gezondere huid.

Meer informatie

Indicaties

  • Acne
  • Littekens
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Huidveroudering
  • Grauwe en futloze huid
  • Grove poriën
  • Oppervlakkige pigmentvlekken
  • Onzuivere rokershuid

Voor de behandeling

Medische peelings beginnen altijd met een uitgebreid consult, waarin we samen de gewenste resultaten bespreken en een persoonlijk plan opstellen. Tijdens dit consult krijg je gedetailleerde informatie over de behandeling en heb je de gelegenheid om vragen te stellen. Het is belangrijk om voor en na de medische peeling dagelijks specifieke producten te gebruiken.

Om de huid optimaal voor te bereiden op de peeling, is het noodzakelijk om minstens twee weken van tevoren de juiste producten te gebruiken. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat de medische peeling effectief en veilig is, en draagt bij aan een goed herstel en optimale resultaten.

Het productadvies wordt afgestemd op de gekozen peeling, jouw huidtype en het seizoen. Tijdens het vrijblijvende en persoonlijke consult stellen we een behandelplan op, inclusief een op maat gemaakt productadvies.

De behandeling

Nadat de huid gereinigd is, starten we met de medische behandeling. Een peeling gaat vaak in combinatie met een dieptereiniging, waarbij puistjes en mee-eters verwijderd worden. Vervolgens wordt de peeling vloeistof in delen aangebracht (soms in meerdere lagen). Er zijn oppervlakkige, middel sterke en diepe peelings. De huidtherapeut kiest de juiste methode voor jouw behandeling tijdens het consult. Nadat de peeling is ingetrokken wordt deze eraf gehaald door de huidtherapeut. De huid kan nog rood of op plekken waar is uitgedrukt nog een klein beetje gezwollen zijn, dit trekt soms direct of na enkele dagen weer weg.

Na de behandeling

Direct na een medische peeling kan de huid rood en geïrriteerd aanvoelen, wat na enkele uren meestal vermindert. Als mee-eters of puistjes zijn uitgedrukt, kan er lichte zwelling ontstaan rondom die plekken. Afhankelijk van het type peeling kan de huid gaan jeuken, schilferen, kleine korstjes vormen, en kunnen pigmentvlekken donkerder worden. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te krabben, om het genezingsproces te bevorderen. Laat de schilfers ook vanzelf loskomen om littekens te voorkomen. Als de huid intensief heeft geschilferd, kan deze tijdelijk roze zijn. Dit is een nieuwe, jonge huid die uiteindelijk zal bijkleuren tot jouw natuurlijke teint. Geen schilfering betekent niet dat medische peelings geen effect hebben gehad.

Nazorg

Na een peeling kan de huid gevoeliger zijn dan normaal. Het is essentieel om de huid na de behandeling goed te verzorgen met speciaal afgestemde producten die het herstel bevorderen. Daarnaast is het cruciaal om de huid te beschermen tegen UV-straling door minimaal SPF30 te gebruiken. In sommige gevallen kan de huid licht gaan schilferen; trek, pluk of krab niet aan de losse huid om het genezingsproces niet te verstoren.

Heb je nog vragen over onze medische peelings of over andere behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op! Of plan direct een afspraak in!

Maak een afspraak

Via de knop hieronder krijg je inzicht in onze agenda. Klik hierop om een afspraak in te plannen voor een van onze behandelingen.

Afspraak maken

Meestgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van het behandeldoel is een peeling eenmalig in te zetten of in kuurverband (4-6 behandelingen). De behandeling zal elke twee tot vier weken plaatsvinden. Sommige chemische peelings zijn ook in de zomermaanden inzetbaar.

Worden de kosten van deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een peeling voor (acne)littekens, pigmentvlekken en rosacea wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Is een peeling pijnlijk?

Afhankelijk van de soort peeling die gebruikt wordt kan een tintelend tot prikkend gevoel waargenomen worden. Daarbij kan de behandelde huid warm aanvoelen. Om dit gevoel te compenseren wordt met een waaier lucht over de behandelde huid verspreid om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.