Medische peeling

(Medische) peelings

Een peeling bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten is vooral berust op zuren (o.a. glycolzuur, salicylzuur en TCA) met elk hun eigen werkzame stoffen om oneffenheden te verminderen. Denk aan hyperpigmentatie, grove poriën en littekens.

Een peeling is een medische procedure waarbij een hoge concentratie zuur wordt gebruikt voor het verwijderen van de bovenste huidlaag en stimulatie van de huid. Hierdoor wordt de huid vervangen voor een nieuwe en gezonde huid.

Meer informatie

Indicaties

  • Acne
  • Littekens
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Huidveroudering
  • Grauwe en futloze huid
  • Grove poriën
  • Oppervlakkige pigmentvlekken
  • Onzuivere rokershuid

Voor de behandeling

Aan deze behandeling gaat een uitgebreid consult vooraf om samen met jou de gewenste resultaten te bespreken en jouw persoonlijke plan op te stellen. Tijdens het consult word je uitgebreid geïnformeerd over de behandeling en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Het is essentieel dat er voor- en na de peeling dagelijks gebruik wordt gemaakt van specifieke producten.

Voor je kunt starten met een peeling, moet de huid minimaal twee weken van tevoren met de juiste producten worden behandeld. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat de peeling goed wordt opgenomen, maar ook veilig blijft. Daarnaast draagt het bij aan het resultaat van de peeling en een goed herstel.

Het advies over de producten wordt aangepast op basis van de peeling, jouw huid en de verschillende seizoenen. Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk consult, maakt de huidtherapeut een behandelplan waar ook het productadvies in wordt opgenomen.

De behandeling

Nadat de huid gereinigd is, starten we met de behandeling. Een peeling gaat vaak in combinatie met een dieptereiniging, waarbij puistjes en mee-eters verwijderd worden. Vervolgens wordt de peeling vloeistof in delen aangebracht (soms in meerdere lagen). Er zijn oppervlakkige, middel sterke en diepe peelings. De huidtherapeut kiest de juiste methode voor jouw behandeling tijdens het consult. Nadat de peeling is ingetrokken wordt deze eraf gehaald door de huidtherapeut. De huid kan nog rood of op plekken waar is uitgedrukt nog een klein beetje gezwollen zijn, dit trekt soms direct of na enkele dagen weer weg.

Na de behandeling

Direct na de peeling kan de huid rood en geïrriteerd aanvoelen, dit trekt na enkele uren weg. Als er mee-eters of puistjes zijn uitgedrukt, kan het licht gezwollen zijn rond die plek. Afhankelijk van het soort peeling kan de huid gaan jeuken, schilferen, kleine korstjes optreden en zullen pigmentvlekken donkerbruin verkleuren. Belangrijk is om niet aan de korstjes te zitten in verband met de wondgenezing. Daarnaast is het belangrijk om de schilfering vanzelf los te laten komen om littekens te voorkomen. De huid kan tijdelijk roze zijn van kleur indien de huid flink heeft geschilferd. Dit is een nieuwe, jonge huid die uiteindelijk bijkleurt tot jouw oorspronkelijke huidskleur. Geen schilfering wilt niet zeggen dat de peeling geen effect heeft gehad.

Nazorg

De huid kan na een peeling wat gevoeliger zijn dan normaal. Het is belangrijk om de huid goed te ondersteunen na de peeling met speciale, op de gepeelde huid afgestemde producten waardoor het herstel bevorderd zal worden. Daarbij is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen uv-straling met minimaal SPF30. In sommige gevallen gaat de huid licht schilferen, trek/pluk/krab niet aan de losse huid!

Maak een afspraak

Via de knop hieronder krijg je inzicht in onze agenda. Klik hierop om een afspraak in te plannen voor een van onze behandelingen.

Afspraak maken

Meestgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van het behandeldoel is een peeling eenmalig in te zetten of in kuurverband (4-6 behandelingen). De behandeling zal elke twee tot vier weken plaatsvinden. Sommige chemische peelings zijn ook in de zomermaanden inzetbaar.

Worden de kosten van deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een peeling voor (acne)littekens, pigmentvlekken en rosacea wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Is een peeling pijnlijk?

Afhankelijk van de soort peeling die gebruikt wordt kan een tintelend tot prikkend gevoel waargenomen worden. Daarbij kan de behandelde huid warm aanvoelen. Om dit gevoel te compenseren wordt met een waaier lucht over de behandelde huid verspreid om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.