acnetherapie

Acnetherapie

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen de belangrijkste verschijnselen zijn. Acne komt voornamelijk voor op delen van de huid waar zich veel talgkliertjes bevinden, zoals in het gezicht, op de borst, de rug, de nek en de schouders.

Meer informatie

Voor wie is acnetherapie geschikt?

Vrijwel alle vormen van acne kunnen worden behandeld bij Medi Derma Clinic. Denk bijvoorbeeld aan acne in het gezicht, op de rug, acne tijdens de zwangerschap, bruine/ rode verkleuringen of littekens. De behandeling vermindert puistjes en mee-eters en zorgt voor het vervagen van littekens en oneffenheden.

De behandeling

Er zijn verschillende behandelmethoden mogelijk:

  1. Bio peeling
  2. Dieptereiniging
   De behandeling kan bestaan uit een basisbehandeling waarbij de huid wordt gereinigd en onzuiverheden worden verwijderd.
  3. Medische peeling
  4. Microneedling
  5. Advies skincare producten
   Om het resultaat van de behandeling te behouden en te optimaliseren is het juiste productgebruik voor thuis essentieel.

Frequentie

We kunnen van tevoren niet voorspellen hoeveel behandelingen je nodig gaat hebben. De ene keer zien we sneller verbetering, de andere keer laat de perfecte huid iets langer op zich wachten. Vaak plannen we 3 tot 6 behandelingen, om de 2 tot 4 weken. Op deze manier heeft de huid genoeg tijd om te herstellen tussen behandelingen in. Wanneer de acne echter gestabiliseerd is, zullen we in de onderhoudsfase terechtkomen en kunnen we de tijd tussen de behandelingen verlengen.

Vergoeding

Acnebehandelingen voor het gelaat worden (deels) vergoed door jouw zorgverzekeraar uit het aanvullende pakket.

Maak een afspraak

Via de knop hieronder krijg je inzicht in onze agenda. Klik hierop om een afspraak in te plannen voor een van onze behandelingen.

Afspraak maken

Meestgestelde vragen

Houd ik littekens over na acnetherapie?

Nee, na het behandelen van acne houd je geen nieuwe littekens over. Ook bieden we behandelingen aan die juist zeer goede resultaten geven bij het verwijderen van acnelittekens.

Kan acne op de rug behandeld worden?

Ja, puistjes op de rug kunnen ook zeker behandeld worden net als in het gezicht. Houd er wel rekening mee dat deze behandeling niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar.