coagulatietherapie

Coagulatietherapie

Diverse goedaardige huidoneffenheden kunnen effectief en nauwkeurig behandeld worden zonder de gezonde, omringende huid te beschadigen door middel van coagulatietherapie. Denk hierbij aan steelwratjes, ouderdomswratten en kersenwratjes.

 

Coaguleren met de Zapper

De Zapper is een klein apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Bij aanraking met de huid wordt de goedaardige huidafwijking verhit, waardoor deze wordt gecoaguleerd en vervolgens door het lichaam wordt afgestoten. De omliggende huid wordt niet aan deze warmte blootgesteld. Meerdere huidoneffenheden kunnen in korte tijd worden behandeld.

 

Coaguleren met de KTP-laser

Deze laser behoort tot de nieuwste generatie lasers. Naast het zeer krachtig en effectief behandelen van vaatjes en pigment, kunnen onder andere steelwratjes ook eenvoudig worden weggehaald.

 

Resultaten

Meer informatie

Indicaties

  • Dermatosis papulosa nigra
  • Fibroom (steelwratjes)
  • Gerstekorrels (milia)
  • Kersenwratjes (hemangioom)
  • Ouderdomswratten (verruca seborrhoica)
  • Syringomen
  • Talgklierhyperplasie
  • Xanthelasma

Het resultaat

Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. Daarna krijg je vaak eerst een korstje op de behandelde plek. Deze korst valt na een aantal dagen (gemiddeld 7 dagen) af. Wat overblijft is een mooie, nieuwe huid zonder littekens.

Nazorg

Om pigmentvlekken te voorkomen mag de huid 4 weken niet direct aan zonlicht worden blootgesteld. Daarnaast kun je de nieuwe huid het beste beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30.

Maak een afspraak

Via de knop hieronder krijg je inzicht in onze agenda. Klik hierop om een afspraak in te plannen voor een van onze behandelingen.

Afspraak maken

Meestgestelde vragen

Is de coagulatie behandeling pijnlijk?

De coagulatie behandeling kan wat gevoelig zijn en tevens kun je een prikje en warmte voelen. Echter is de behandeling goed te verdragen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De coagulatie behandeling van een enkele goedaardige huidafwijking duurt slechts 15 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 3 tot 4 weken.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Enkele seconden na de behandeling kan het behandelde plekje wat roder en gevoeliger zijn en in de dagen daarna kan er eventueel een korstje ontstaan.