Acne

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Acne herken je aan mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen. Met als gevolg zelfs huidoneffenheden, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens.
Meer informatie

Couperose

Couperose zijn uitgezette rode en blauwe vaatjes die meestal zijn gelokaliseerd op de wangen, neus en kin. De uitgezette vaatjes kunnen ook klachten geven, zoals branderigheid, prikkelingen, jeuk of tintelingen.
Meer informatie

Huidoneffenheden

Op de huid kunnen goedaardige huidoneffenheden voorkomen, zoals ouderdomswratten, steelwratjes, bultjes, ruwe plekken of andere uitstulpingen. De plekjes zijn geheel onschuldig, maar kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren.
Meer informatie

Grove poriën

Poriën zijn de openingen van de klieren van de huid. Zij zorgen ervoor dat talg en zweet worden verplaatst naar de opperhuid, zodat ons lichaam kan afkoelen. Daarnaast wordt de huid beschermd tegen uitdroging.
Meer informatie

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat rond je 25e al begint. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Het stofwisselingsproces in alle cellen vertraagt, waardoor huidcellen minder snel aangemaakt worden.
Meer informatie

Littekens

Een litteken is een normale reactie van de huid op een beschadiging als gevolg van een ongeval, operatie, ziekte of huidprobleem. Het litteken veroorzaakt meestal weinig problemen, maar in sommige gevallen kan het litteken rood, verdikt en erg pijnlijk zijn.
Meer informatie

Pigmentvlekken

We spreken van hyperpigmentatie als er een ophoping van pigment aanwezig is in de huid. Ze zijn te herkennen aan een onregelmatige teint en donkere verkleuringen van de huid. Voorkeurslokalisaties zijn plekken waar de huid veel in contact is geweest met de zon.

Meer informatie

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht waarbij men last heeft van kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), algehele roodheid, bultjes(papels) en puistjes (pustels). Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van.

Meer informatie