SkinPen

SkinPen CIT - Medische Microneedling

Bij Medi Derma Clinic voeren we medische microneedling uit door middel van de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). Door middel van de SkinPen kunnen we de huid in de diepte vernieuwen, zonder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. De SkinPen heeft een medische CE klasse 2a en is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het enige systeem voor het veilig en effectief behandelen van bijvoorbeeld fijne lijntjes, pigmentatie, (acne-)littekens en verfijnen van poriën.

 

Hoe werkt medische microneedling?

Met medische microneedling wordt door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Meer informatie

Indicaties

De SkinPen is geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld:

 • (Acne) littekens
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekken (bijv. zonbeschadigingen)
 • Doffe huid
 • Grove huidstructuur
 • Striae/ striemen
 • Grove poriën
 • Verslapte huid

Veiligheid

De SkinPen behandeling is een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties. De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen waarvan de naaldjes vaak haakjes hebben wat voor ongewenste oppervlakkige beschadigingen zorgt. Daarnaast kan de naalddiepte op de naald zelf worden ingesteld. Hierdoor gaat de naald nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld waardoor de veiligheid van de behandeling gewaarborgd wordt.

De SkinPen kan gedurende het hele jaar veilig uitgevoerd worden, omdat de kans op pigmentatie significant kleiner is. Eveneens is de behandeling geschikt voor donkere huidtypes.
Bovendien beschikken de naaldjes over een veiligheidsmechanisme, dat ervoor zorgt dat ze maar ėėn keer gebruikt kan worden. De kans op kruisbesmetting (het overbrengen van andermans bloed en/of ziektes) is hierdoor 0%.

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/ prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Twee tot drie dagen na de behandeling kan er op sommige plaatsen ook wat schilfering optreden. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Direct na een SkinPen behandeling gaat de huid van binnen hard aan de slag met haar eigen herstellend vermogen. Collageen type 3 wordt aangemaakt en omgezet in collageen type 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor jouw huid continu opbouwend blijft werken. Hierdoor heb jij tot ruim een jaar (!) profijt van de behandelingen. Bij herhaling van een SkinPen behandeling in de vorm van een kuur werkt dit nóg langer door.

Maak een afspraak

Via de knop hieronder krijg je inzicht in onze agenda. Klik hierop om een afspraak in te plannen voor een van onze behandelingen.

Afspraak maken

Meestgestelde vragen

Wat is het verschil met andere microneedling apparaten?

De SkinPen is de eerste en enige microneedling pen ter wereld die een FDA keurmerk (Food and Drug Administration) heeft. Daarnaast heeft de SkinPen een medische CE-markering klasse II. Deze zeer strenge eisen waarborgen de kwaliteit en veiligheid van een medisch apparaat.

Vergoedt de zorgverzekeraar de kosten?

Medische microneedling wordt soms (deels) vergoed door jouw zorgverzekeraar uit het aanvullende pakket.

Is de behandeling pijnlijk?

Hoe dieper in de huid behandeld wordt, hoe gevoeliger de behandeling is. Je ervaart kleine prikjes in je huid die zonder verdoving goed te verdragen zijn.

Wat zijn de adviezen voor de behandeling?

 • Wij adviseren om 7 dagen voorafgaand aan de SkinPen behandeling geen andere behandelingen te ondergaan.
 • Een zonverbrande huid kan niet behandeld worden.
 • Stop 3 dagen voorafgaand aan de SkinPen behandeling met het gebruik van actieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten, zoals aangegeven door jouw behandelaar.

Welke producten kan ik na de behandeling gebruiken?

 • Na de behandeling ontvang je een kit mee met huidverzorgingsproducten om je huid de eerste paar dagen na de behandeling te verzorgen.
 • Om het resultaat van de behandeling te behouden en te optimaliseren is het juiste product gebruik voor thuis essentieel. Jouw huidspecialist zal je hierover adviseren.

Wat zijn de adviezen na de behandeling?

 • Na de behandeling zal de huid er rood uitzien. Dit kan een dag aanhouden.
 • Tot 72 uur na de behandeling dien je de zon, zonnebank, sauna, heet douchen, intensief sporten of zwemmen te vermijden.
 • Tot 4 weken na de behandeling mag je geen andere huidbehandeling ondergaan. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen. Gebruik iedere dag een zonnebrandcrème met minimaal SPF30.