Grove poriën

Grove poriën

Poriën zijn de openingen van de klieren van de huid. Zij zorgen ervoor dat talg en zweet worden verplaatst naar de opperhuid, zodat ons lichaam kan afkoelen. Daarnaast wordt de huid beschermd tegen uitdroging. Als onze huid te weinig talg aanmaakt, dan wordt onze huid droog en als onze huid te veel talg aanmaakt, wordt onze huid vet. Poriën komen voor op ons hele lichaam en zijn meestal nauwelijks zichtbaar. Zichtbare poriën worden ook wel grote of grove poriën genoemd. Grove poriën komen voornamelijk voor op de neus, het voorhoofd en de wangen, omdat de talgklieren hier groter zijn.

Meer informatie

Hoe ontstaan grove poriën?

De grootte van de poriën is genetisch bepaald en per huid verschillend. Grove poriën komen vaker voor bij mensen met een gecombineerde of vette huid. Daarnaast kunnen poriën verstopt raken met talg en vuil, door slechte gezichtsreiniging of verkeerde make-up. Hierdoor kan de poriewand uitrekken waardoor de porie groter en beter zichtbaar wordt.

Deze behandelingen raden wij jou aan

  1. (Medische) peeling
  2. Microneedling
  3. Advies skincare producten
    Je kunt het beste producten gebruiken met de ingrediënten, zoals glycolzuur, salicylzuur en retinol, die ervoor zorgen dat je poriën niet verstopt raken.

Heb je een vraag?

Wij zijn er voor jou en voor jouw huid en helpen jou dan ook graag verder.

Verzenden